Shamballa is, evenals bijvoorbeeld Reiki, een vorm van werken met energie.

Terwijl bij Reiki de aandacht vooral ligt bij de mogelijkheden tot genezen of ‘helen’, is

Shamballa vooral ook een manier om je eigen spirituele groei en ontwikkeling te versnellen en te optimaliseren.

Daarnaast zul je de energie daadwerkelijk als verschillend of anders ervaren. Ik adviseer alvorens de Shamballa-inwijdingen te doen, eerst minimaal om te gaan met de energie van Reiki I en Reiki II . Als je met energiewerk bezig bent is het een bijzonder verdiepende ervaring.

Shamballa betekent vrijheid.

Bij je eigen kracht uitkomen. Ontdekken wat je echt wilt in het leven.

De energie van Shamballa ga je combineren met je eigen talenten en jouw waarheden waardoor je steviger in het leven komt te staan. Dat werkt heel subtiel. Je hoeft niet uren te mediteren of oefeningen te doen. Geen jarenlange training voordat je iets kunt bereiken. Je bent namelijk al alles wat je ooit zou willen en kunnen zijn. Met behulp van Shamballa kun je daar bij komen. Het enige wat je je hoeft te realiseren is dat je zelf je eigen leven kunt bepalen.

Volgens de mythe ligt de oorsprong van Shamballa in Atlantis en leek de kennis en energie duizenden jaren geleden zo goed als verloren gegaan. De kennis is echter bewaard gebleven, en is langs bijzondere weg weer aan ons teruggegeven. Voor zover je er iets mee kunt: het wordt ook wel de energie van de Nieuwe Tijd genoemd, de energie van het ‘Watermantijdperk’ waar we inmiddels in beland zijn.


De trilling of afstemming is anders dan bijvoorbeeld Reiki, energie die veel meer hoort bij het ‘Vissentijdperk’ (heel globaal: dit tijdperk duurde van het jaar 0 tot het jaar 2000).

Er zijn vier graden van inwijding in Shamballa.

Zie het volgende blad waar ik dit uitleg.

 

Iedere graad is in principe een dagdeel ( 2 à 3 uur), afhankelijk van je ervaring en de groepsgrootte) te leren.