.

Wat is Reiki ?

Reiki is een oorspronkelijke Japanse geneeswijze, een manier om te helen. De volledige naam van deze helingwijze is " The Usui System of Reiki Healing " de Japanse naam is " Usui Shiki Ryoho".

 

De Nederlandse vertaling van het woord Reiki is:

" Kracht van de Zon", minder letterlijk" Universele levensenergie" of  

"De kracht waar alles uit bestaat"

 

De Reiki - energie is een kracht die er altijd al geweest is, permanent om ons heen, datgene waaruit wij allen bestaan.

Het enige dat er ontbrak was de mogelijkheid het daadwerkelijk te kunnen gebruiken voor de heling van onszelf en anderen. De kracht van Reiki ligt in de simpelheid, het enige wat je hoeft te doen is het te "doen" Door middel van handoplegging heb je een wijze van genezen gevonden, die het proces van genezen zowel op het geestelijke als op het lichamelijk vlak op gang brengt.

 

Hoe werkt Reiki ?

Bij een behandeling met Reiki worden de handen rustig en zachtjes achtereenvolgens op verschillende plaatsen van het lichaam neergelegd. Er begint energie te stromen van uit de handen van een Reiki - gever, die overdragen wordt naar het lichaam van de cliënt.

Het is de Universele Levensenergie zelf die over de allerhoogste intelligentie beschikt. Als scheppende en samenbindende kracht van het Universum heeft het een wijsheid die weet en bepaalt hoe en waar de Reiki - ontvanger de energie nodig heeft.

De Reiki - energie komt niet uit ons, maar door ons, het is dus niet je eigen energie. Dit betekent ook dat je niet moe wordt van het geven van een Reiki - behandeling aan anderen.

Als je de energie geeft dan geef je jezelf ook een behandeling, want in de eerste plaats stroomt de energie door jouw heen en dan geef je het pas aan de persoon die je een behandeling geeft.

 

Wat is Reiki niet ?

 Reiki is geen religie, cultus of geloofssysteem en het is ook geen vorm van suggestie, hypnose of een of ander psychotherapeutische techniek.

Inwijdingen in Reiki

Het openen van de Reiki-kanalen geschiedt via persoonlijke inwijdingen door een Reiki Master .

Een Inwijding is: Het proces van in aanraking gebracht worden met het innerlijke licht, om ermee doorstroomd te kunnen worden op een hoger niveau dan voorheen.

De Inwijdingen mogen alleen gegeven worden door een gecertificeerd Reiki Master!!

 

De Reiki-Traditie kent drie graden:

 

De Eerste graad      

(wordt verdeeld over 4 inwijdingen om je te laten wennen aan de energie) 

De Tweede graad    

(na veel oefenen met de symbolen, 1 inwijding) 

De Derde graad      

(Dit is de mastergraad, wederom oefenen, maar nu met de master-symbolen, 1 inwijding. Hierna mag je ook zelf inwijden).

 

Nadat je ingewijd bent krijg bij elke graad een syllabus en een welverdiend certificaat mee naar huis.

 

Let op: Na elke Reiki Inwijding moet er (afhankelijk van je ontwikkeling) een bepaalde tijd tussen zitten, omdat je anders geestelijk en lichamelijk uit balans raakt.

Elke keer als je een inwijding ontvangt, treed er een reinigingsproces in werking vanwege de aanzet tot fysieke, psychische en spirituele heling.

 

Vanaf de inwijding ben ik je Master en mag/kan je mij altijd benaderen als je vragen hebt of gewoonweg ergens mee zit.